luni, 10 octombrie 2011

Tratament SCALP

~~Multe cazuri de dermatita seboreica sunt tratate eficient prin şamponarea zi de zi cu sampoane anti dandruff conţinând 2,5 la sută sulfura de seleniu sau 1 - 2 la sută piritiona de zinc . Alternativ , poate fi folosit sampon ketoconazol .Samponul ar trebui să fie aplicat pe scalp şi în zona barbii de la 5 pana la 10 minute inainte de a fi clatit.Un sampon hidratant poate fi utilizat apoi pentru a preveni uscarea parului.După ce boala este sub control, frecvenţa de samponare cu sampoane medicamentoase poate fi scăzută la de două ori pe săptămână sau după cum este necesar.În cazul în care pielea capului este acoperit cu scuame dense , scuama poate fi mai întâi îndepărtată prin aplicarea unui ulei mineral cald sau de ulei de măsline la nivelul scalpului şi apoi spălarea , câteva ore mai târziu cu un detergent, cum ar fi un lichid de spălat vase sau a unui sampon cu gudron .
O alternativă este aplicarea peste noapte a unui gudron de huilă-keratolitice ,soluţie de asociere, sau fenol-salin, cu sau fără ocluzie cu un capac din plastic, cabină de duş, urmat de samponare dimineata .~~

~~Dermatita seboreica a scalpului (matreata) la adulţi şi adolescenţi. Matreata este de obicei tratata cu un sampon care contine acid salicilic (unele nume de marcă: Scalpicin, X-Seb), sulfura de seleniu (nume de marcă: Exsel, Selsun Blue) sau zinc piritiona (unele nume de marcă: DHS Zinc, Head & Shoulders). Aceste sampoane pot fi utilizate de 2 ori pe săptămână. Sampoanele care contin gudron de cărbune (unele nume de marcă: DHS Tar, Neutrogena T / Gel, Polytar) pot fi utilizate de 3 ori pe săptămână. Dacă aveţi mătreaţă, aţi putea începe prin utilizarea unuia dintre aceste sampoane zilnic, până când mătreaţa dumneavoastră este controlată, şi apoi să-l utilizaţi 2 sau 3 ori pe săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu